id core 10 usb not recognised

Discussion - ID:Series amplifiers.
simage
Posts: 7
Joined: Sun Mar 13, 2016 9:33 pm

Sun Mar 13, 2016 9:39 pm

Hi guys if just bought the id core 10 plugged it into my laptop and i get a usb not recognised. been through the trouble shooter on windows 10 and it seems theres no driver installed, been looking for one on the net but nothing and the support page at blackstar is useless, can anyone help

User avatar
flimbo
Posts: 205
Joined: Sun Apr 13, 2014 2:53 pm

Mon Mar 14, 2016 1:28 pm

You need to install Blackstar Insider first.

simage
Posts: 7
Joined: Sun Mar 13, 2016 9:33 pm

Mon Mar 14, 2016 8:14 pm

i have already done that and nothing happens it still comes up with usb not recognised

edwberger
Posts: 14
Joined: Fri Aug 28, 2015 3:38 am

Tue Mar 15, 2016 1:52 am

I haven't tried Windows 10 with my ID:Core 20 yet, but the usual advice for Windows missing USB drivers issue is to try plugging into different USB ports and restarting the computer. Beyond that there's fiddling with allowing unsigned drivers.

simage
Posts: 7
Joined: Sun Mar 13, 2016 9:33 pm

Tue Mar 15, 2016 9:23 pm

i was told today by blackstar that the issue is with my usb ports not the amp, so i have tried all 4 usb ports and i get the same not detected message, i have disabled one port shut down and restarted so that an auto download starts, device manager says the i am running the best drivers for my ports and still its not working, i have no problems using any of these ports with any other device just this amp. im totally positive its down to the software in the amp. guess all i can do is wait and see if blackstar get back to me, if not then the amp will go back to the store for a replacement

User avatar
flimbo
Posts: 205
Joined: Sun Apr 13, 2014 2:53 pm

Tue Mar 15, 2016 11:06 pm

Make sure that Microsoft's .net framework 4.5 is installed.

Try uninstalling Insider. Then restart your computer and reinstall Insider.
If it still isn't working, uninstall it again and try an older version of Insider from here - http://www.blackstarinsider.co.uk/previous-releases.php

And have a look at this previous post.
viewtopic.php?f=52&t=4104

simage
Posts: 7
Joined: Sun Mar 13, 2016 9:33 pm

Wed Mar 16, 2016 1:03 am

thanks for that certainly made good reading, i already have framework.net v4.5 running and the latest silverlight 5 running, i have unistalled insider then shut down and reisntalled, no difference so i unistalled again then went to your link for the older version and all the links on that come up with server not found so looks like blackstar have got rid of them. i even tried downloading the latest asio drivers but that hasnt helped either

User avatar
lurkalot
Posts: 56
Joined: Sun Apr 05, 2015 11:07 am
Location: Essex UK
Contact:

Wed Mar 16, 2016 9:55 am

Probably a stupid question, but have you tried a different USB cable? You never know.

User avatar
flimbo
Posts: 205
Joined: Sun Apr 13, 2014 2:53 pm

Wed Mar 16, 2016 12:08 pm

It's only v1.70 and 1.6.2 that are missing. The rest work.
Or you can try my links.

I have uploaded v1.6.2 and 1.7 below.

V1.6.2 http://speedy.sh/JgBkS/Install-Blacksta ... .2.122.exe
V1.7 http://speedy.sh/qCN7J/InstallBlackstar ... 7.0.22.zip

V1.6.2 http://www.filedropper.com/installblack ... rpcv162122
V1.7 http://www.filedropper.com/installblackstarinsider17022

simage
Posts: 7
Joined: Sun Mar 13, 2016 9:33 pm

Thu Mar 17, 2016 10:50 pm

thanks for all the help guys. Its now finally sorted, blackstar have been great and helped me through emails. i had to reset the amp to factory settings and then open insider in GOD mode which forced the amp to download new firmware, once this was done the amp and the pc started talking to eachother as they should.
now i can get on with learning my 6 string and my 3 string cbg

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 10 guests