Search found 52 matches

by USAPatriot
Tue Jun 12, 2012 6:46 am
Forum: Blackstar Amps
Topic: HT20 Major Issues!!!HELP
Replies: 10
Views: 8068

Re: HT20 Major Issues!!!HELP

You loaned your gear out? http://illiweb.com/fa/i/smiles/kopfschuettel.gif Did it come back with the fuse blown? Regardless, my guess is the guy had everything cranked and just cut the power off and never put it into standby to let the energy in the tubes dissipate before shutting it off. The power ...
by USAPatriot
Sat Apr 28, 2012 4:15 am
Forum: Blackstar Amps
Topic: HT-5 Unique push pull power?
Replies: 4
Views: 4873

Re: HT-5 Unique push pull power?

I think it has more to do with balancing feedback with negative feedback within the circuit. In Class A amps all the tubes are on all of the time. In A/B's the tubes "blink", for want of a better word, switching on and off and switching between tubes, one on while the other is off. On is a push. Off...
by USAPatriot
Sat Apr 28, 2012 4:09 am
Forum: Show us your Blackstar set-up
Topic: Show Us Your Axes
Replies: 191
Views: 224731

Re: Show Us Your Axes

Most of my current rig:

Image
by USAPatriot
Fri Apr 27, 2012 8:55 pm
Forum: Blackstar Amps
Topic: HT-5 Unique push pull power?
Replies: 4
Views: 4873

Re: HT-5 Unique push pull power?

Here's some thinking-cap material ;) -Rod-

http://www.next-tube.com/articles/Veen2/Veen2EN.pdf
by USAPatriot
Thu Apr 19, 2012 4:30 pm
Forum: Blackstar Amps
Topic: BlackStar Series One 1046L6 - Footswitch not working
Replies: 2
Views: 3541

Re: BlackStar Series One 1046L6 - Footswitch not working

Reach around the back of the unit and lift up on the cable as you depress the button and see if that changes anything. If not, try side-to-side. That's just a diagnostic. of course and won't solve the problem. -Rod-
by USAPatriot
Wed Apr 04, 2012 7:11 am
Forum: Blackstar Amps
Topic: Bad EL34 ? (fixed..not the tubes!)
Replies: 8
Views: 6490

Re: Bad EL34 ? (fixed..not the tubes!)

Question is, does the HT-20 have a balance pot for the power tubes the way the HT-40 does? Have you measured the EL-34's plate voltage and do they match? If the balance pot is there, you may be able to solve your hot tube problem IF you verify that the voltages are different. You can't raise or lowe...
by USAPatriot
Sun Mar 11, 2012 6:22 am
Forum: Blackstar Amps
Topic: New Blackstar product?
Replies: 31
Views: 20426

Re: New Blackstar product?

Schematics would be good. It's interesting that Jet City monitors and encourages modding and DIY projects while B/S won't even publically acknowledge their bias specs. The fact that they allow the photos and threads to persist here is at odds with their position on the matter. There's actually LESS ...
by USAPatriot
Sun Mar 11, 2012 5:19 am
Forum: Blackstar Amps
Topic: HT-5 background noise getting worse when warmed up - 16dB of noise.
Replies: 10
Views: 8117

Re: HT-5 background noise getting worse when warmed up - 16dB of noise.

K, two more things. Is your reverb cranked up? That's a ton of noise right there. How about the effects loop? I gather you're not using it but you should have a button on the back panel that toggles between -10 and +4db to balance the loop. Push it. Did the noise level change? If you lower your mast...
by USAPatriot
Sat Mar 10, 2012 2:46 am
Forum: Blackstar Amps
Topic: HT-5 background noise getting worse when warmed up - 16dB of noise.
Replies: 10
Views: 8117

Re: HT-5 background noise getting worse when warmed up - 16dB of noise.

60db's measured from how far? I think a conversation is like 70, so your hum is way too loud. Can you hear the hum when you're playing? Is there a florescent light in that garage conversion? Is the hum steady or does it pulsate in any way? Whooshing sounds? Any pops, crackles or bams? (Bams are not ...
by USAPatriot
Sat Mar 10, 2012 2:31 am
Forum: Blackstar Amps
Topic: How much noise should the effects loop on HT-5 Add?
Replies: 7
Views: 5729

Re: How much noise should the effects loop on HT-5 Add?

I don't know a thing about your MFX unit...does it have an S/R section where you can adjust the input/output of the send and return? If so, that's where you need to be, but look for a grounding issue too. If you've done the tubes on that amp previously, crack the case back open and make sure those j...